Kristkyrkja er ein fri og sjølvstendig lokal kristen kyrkjelyd på Stord

«Gåten om korset», påskekonsert med Garness i Stord kyrkje 4. april kl 19.30

Påskekonserten har tittelen «Gåten om korset» – med tre perspektiver i sangene.

– For det første skal de være fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke. For det andre skal de ha i seg et ekko fra den lidende kirke og de som betaler en pris for å tro på Gud. For det tredje skal de romme vår tro og vårt liv i dag, sier Jostein Ørum.

Jesu lidelse

For noen år siden skrev Ørum boken «De som så ham», om 40 mennesker som opplevde Jesu siste uke sammen med ham.

– Men jeg ble ikke helt ferdig med historiene. Etter hvert som jeg har fått møte mange mennesker fra den lidende kirke, hørte jeg også mer og mer deres stemmer i Jesu lidelseshistorie. Og så ble dette til et knippe påskesanger om både Jesu siste uke og om oss som tror i dag. Stefanusalliansen tente på ideen, og da Garness også ville være med, var vi i gang, sier Ørum.

– Det er litt rart å oppleve at de små ordene jeg legger i hendene på Garness plutselig får vinger. Så snart jeg hører dem synge ordene, er de ikke mine lenger, og jeg tenker: Har jeg skrevet det?

– Hva håper du folk sitter igjen med?

– At Jesus Kristus er en Gud for både langfredag og påskedag og alt imellom, og at akkurat det er en tro som tåler alt. Og at kirken i verden er større enn vi trodde: Det finnes mange som har en høy omkostning ved å kalle seg kristen.

 Billettar kan kjøpast på denne nettsida: https://www.stefanus.no/g%C3%A5ten/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
Denne siden bruker informasjonskapsler. Hva er en informasjonskapsel?